Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.
Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.
Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 6 eetlepels tomatensaus
- 1 handvol gemalen mozzarella
- 6 plakjes pikante, Italiaanse salami
- enkele zwarte olijven
- 1 handvol verse Pecorino schilfers
- olijfolie
- gedroogde oregano
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het pizzadeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200° (boven- en onderwarmte).
- Besmeer het deeg met de tomatensaus.
- Verdeel de mozzarella nonchalant over de pizza.
- Schik de plakjes salami en olijven bovenop de kaas.
- Werk af met nog wat gedroogde oregano, enkele druppels olijfolie en verse schilfers Pecorino-kaas.
- Laat een tiental minuten bakken in de oven en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind