Door een trifle als toetje klaar te maken kan je leuk variëren en verrassen. Het ziet er bovendien lekker uit en vraagt niet zo veel moeite. De basis van deze variant bestaat uit blauwe bessen en vlierbloesemsiroop. Een originele combinatie die zeker en vast in de smaak zal vallen.
Door een trifle als toetje klaar te maken kan je leuk variëren en verrassen. Het ziet er bovendien lekker uit en vraagt niet zo veel moeite. De basis van deze variant bestaat uit blauwe bessen en vlierbloesemsiroop. Een originele combinatie die zeker en vast in de smaak zal vallen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4porties | 15minuten | 5minuten |
Servings | Prep Time |
4porties | 15minuten |
Cook Time |
5minuten |
Ingredients
- 300 gram blauwe bessen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 400 gram hotelcake
- vliesbloesemsiroop
- 200 gram mascarpone
- 100 gram yoghurt
Servings: porties
Ingredients
Servings: porties
|
Instructions
- Doe één derde van de blauwe bessen in een steelpannetje met een eetlepel suiker en twee eetlepels water.
- Laat inkoken op een zacht vuur en mix fijn tot een coulis. Laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de hotelcake in plakjes van ongeveer één centimeter dik. Druk er vervolgens rondjes uit die net in de glazen passen die je zal gebruiken.
- Dep de rondjes cake langs elke kant kort in een bodempje vlierbloesemsiroop. Lichtjes absorberen volstaat.
- Klop de mascarpone en yoghurt met een eetlepel suiker en een eetlepel vliesbloesemsiroop luchtig.
- Schik op de onderkant van elk glas enkele blauwe bessen. Leg daar een rondje cake op, gevolgd door een lepeltje coulis. Lepel of spuit daar een laagje mascarpone op.
- Herhaal dit schema nog één keer. Werk de bovenkant af met bessen en nog wat coulis. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan de verdeling van de laagjes uiteraard naar wens aanpassen. Ook de grootte van het glas dat he gebruikt speelt een rol. In dit recept werkten we met champagne-glazen, lekker feestelijk.
Share this Recipe
Speak Your Mind