Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- Gebraden kip
- 1 kip
- kippenkruiden
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 teen knoflook
- boter of olie
- Appelmoes
- 800 gram stoofappelen cox, boskoop,...
- 1 scheutje water
- kristalsuiker naar smaak
- Frietjes
- 800 gram loskokende aardappelen
- Afwerking
- (half)gedroogde kerstomaatjes
- mayonaise
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wrijf de kip in met een beetje boter of olie. Vul ze met de verse kruiden en een teentje knoflook.
- Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi royaal met kippenkruiden.
- Laat de kip gedurende 1 uur bakken op 160° (reken op ongeveer 1 uur per kilogram op deze temperatuur).
- Schil ondertussen de aardappelen en versnijd in frietjes. Bak ze in delen voor op 140° en laat uitlekken/afkoelen op keukenpapier.
- Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en versnijd in blokjes.
- Breng de stukjes appel aan de kook met een scheutje water. Laat rustig garen tot een moes.
- Haal de appelmoes naar wens van het vuur. Hoe langer de appelmoes pruttelt en hoe vaker je roert, hoe fijner het resultaat.
- Werk de appelmoes desgewenst af met een beetje suiker.
- Bak de frieten net voor het opdienen een tweede keer op 180° tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Versnijd de gebraden kip in delen. Serveer met een flinke lepel appelmoes, verse frietjes (bestrooid met zout), wat gemengde sla en een lepeltje mayonaise. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind