Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Mix alle ingrediënten voor de zalmburgers glad in een blender/cutter. Kruid naar smaak bij met voldoende peper en zout.
- Verdeel het zalmgehakt in evenveel delen als er eters (en dus hamburgers) zijn.
- Rol een gehaktballen van (maak je handen nat) en schik ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Druk dan aan tot mooie hamburgers van één à twee centimeter dik.
- Laat de zalmburgers 10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°).
- Versnijd ondertussen de avocado in partjes en was de sla. Meng het sap en wat zeste van de limoen met enkele druppels groene tabasco door de mayonaise.
- Snijd de hamburgerbroodjes. Smeer op elke kant wat limoenmayonaise. Schik op de onderkant wat sla, vervolgens de zalmburger en tot slot enkele plakjes avocado. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind