Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 witte pensen
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 1 kg spruitjes
- 30 gram boter
- 40 gram bloem
- 7 dl melk
- 50 gram gemalen kaas
- 0,5 citroen
- nootmuskaat
- peper en zout
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de pensen tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Schil de aardappelen. Gaar ze in gezouten water.
- Kuis de spruitjes: verwijder de buitenste blaadjes en snijd de harde onderkant weg. Breng ondertussen een ruime portie gezouten water aan de kook.
- Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water. Laat ze vooral niet te lang doorgaren, dan worden ze eerder muffig van smaak. Beetgaar en frisgroen is perfect.
- Maak ondertussen de roux voor de kaassaus: smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even uitkoken tot je koekjes ruikt. Voeg dan al roerend de melk toe.
- Roer de gemalen de kaas door de bechamelsaus. Breng goed op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat vers citroensap.
- Bak de pensen op een zacht tot matig vuur aan in een klontje boter in een pan. Laat bakken tot ze langs elke kant goudbruin zijn en vanbinnen helemaal warm.
- Giet de gegaarde spruitjes af en roer ze door de kaassaus. Serveer met de pensen en gekookte aardappelen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind