Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 450 gram tapastomaten
- 100 gram rucola
- 2 avocado's
- 0,5 limoen
- 1 teen knoflook
- 2 plantjes basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas (blok)
- 400 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels walnootpitten
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de tomaatjes in kwarten en zet opzij.
- Snijd het vruchtvlees van de ene avocado in stukjes, van de andere in fijne plakjes. Besprenkel met een beetje limoensap op ze frisgroen te houden.
- Breng voldoende gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Maak ondertussen de pesto: pluk de basilicumblaadjes en doe in een blender (of vijzel). Bewaar een deel voor de afwerking.
- Voeg het gepelde teentje knoflook, de walnootpitten, de stukjes avocado, wat zeste van de limoen, wat limoensap toe, de olijfolie, peper en zout toe. Mix tot een homogene pesto.
- Maak de pesto, naar wens, wat losser met een tweetal eetlepels kookvocht van de pasta.
- Giet de pasta, eenmaal al dente, af en roer er meteen de pesto, tomaatjes en rucola door.
- Verdeel de spaghetti over diepe borden. Werk af met de plakjes avocado, blaadjes basilicum en verse parmezaanschilfers. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind