VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de tomaatjes in kwarten en zet opzij.
  2. Snijd het vruchtvlees van de ene avocado in stukjes, van de andere in fijne plakjes. Besprenkel met een beetje limoensap op ze frisgroen te houden.
  3. Breng voldoende gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Maak ondertussen de pesto: pluk de basilicumblaadjes en doe in een blender (of vijzel). Bewaar een deel voor de afwerking.
  5. Voeg het gepelde teentje knoflook, de walnootpitten, de stukjes avocado, wat zeste van de limoen, wat limoensap toe, de olijfolie, peper en zout toe. Mix tot een homogene pesto.
  6. Maak de pesto, naar wens, wat losser met een tweetal eetlepels kookvocht van de pasta.
  7. Giet de pasta, eenmaal al dente, af en roer er meteen de pesto, tomaatjes en rucola door.
  8. Verdeel de spaghetti over diepe borden. Werk af met de plakjes avocado, blaadjes basilicum en verse parmezaanschilfers. Smakelijk!