Heb je nog enkele restjes kip en hou je van een smakelijke maar verdomd eenvoudige pasta? Dan wordt dit geweldige recept van Sofie Dumont zonder twijfel een succes. Met niets meer dan kip, spaghetti, prei en knoflook zet je een uiterst betaalbare en toch lekkere maaltijd op tafel.
Heb je nog enkele restjes kip en hou je van een smakelijke maar verdomd eenvoudige pasta? Dan wordt dit geweldige recept van Sofie Dumont zonder twijfel een succes. Met niets meer dan kip, spaghetti, prei en knoflook zet je een uiterst betaalbare en toch lekkere maaltijd op tafel.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 volledige kippenbillen of 400 gram gegaard kippenvlees
- 400 gram spaghetti
- 4 stengels prei
- 4 dl room
- 3 teentjes knoflook
- 150 gram gemalen kaas
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd het vlees van de kippenbillen en versnijd in reepjes (je kan ook met filets aan de slag, of gebruik gewoon restjes gegaard kippenvlees en sla deze eerste twee stappen over).
- Kruid de stukjes kip met peper en zout. Bak ze kort aan in een scheutje olijfolie tot ze net gaar zijn. Zet opzij.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Spoel tijdig af met koud water zodat de pasta wat beet behoudt. Laat afkoelen.
- Snipper ondertussen de preistengels fijn. Fruit op een zacht vuurtje in een scheutje olie.
- Voeg de room toe aan de gefruite prei en laat rustig indikken.
- Verhit in een ruime, hoge pan een flinke scheut olie. Plet de knoflook fijn en laat even fruiten (maar niet aanbakken!) in de hete olie.
- Roer de pasta door de olie. Roer er dan de smeuïge prei en de stukjes kip voorzichtig door. Werk af met peper en zout naar wens.
- Serveer met wat gemalen kaas en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind