Voor een simpele en toch verrassende salade boordevol lekkere en voedzame ingrediënten kan je altijd rekenen op Sandra Bekkari. De ster van deze salade is bloedappelsien. De fris-zure smaak past fantastisch goed bij het zilte van gerookte zalm en het zoete van rode biet. Zorgeloos genieten!
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloedappelsienen volgens de 'à vif'-methode: snijd de onder- en bovenkant van de bloedappelsienen, verwijder daarna de rest van de schil zodat er enkel vruchtvlees overblijft.
- Snijd de helft van de appelsienen in plakjes, pers de andere helft tot sap.
- Meng het sap met de olijfolie, een snuifje peper/zout en (desgewenst) een scheut acaciahoning tot een dressing.
- Verdeel de jonge sla over de borden. Versnijd de rode bieten in plakjes en verdeel samen met de gerookte zalm en schijfjes bloedappelsien over de borden.
- Werk af met de dressing, enkele plukjes dille en wat grof gehakte walnoten. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind