Niet enkel Belgen zijn dol op gestoofd rundsvlees, ook over het kanaal is het een populair gerecht. Beef stew is een typisch voorbeeld van pubfood: een doodgewone maar lekkere hap die je vaak op het menu van eetcafés tegenkomt. Hieronder ontdek je hoe Jamie Oliver dit rundsstoofpotje graag klaarmaakt. Het geheim? Tijd!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 3uur |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd het vlees in stukjes van ongeveer 1 centimeter groot. Meng met de bloem.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpot (die ook in de oven kan). Bak de blokjes rondom gedurende een vijftal minuten aan.
- Versnijd ondertussen de knoflook fijn. Pel de sjalotten en halveer het merendeel (enkele mogen heel blijven). Versnijd selder, wortel en tomaten in grove stukken.
- Schep het vlees uit de pot en voeg een vers scheutje olijfolie toe. Roerbak knoflook, sjalot, selder en wortel met blaadjes tijm gedurende een kwartier op een zacht vuur.
- Voeg de stukjes vlees samen met de tomatenblokjes terug toe aan de pot. Overgiet met de rode wijn en laat grotendeels uitkoken.
- Blus met de rundsbouillon. Voeg een flinke scheut Worcestershiresaus en de blaadjes laurier toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek af en schuif de kookpot in een voorverwarmde oven (160°). Laat 3 à 4 uur garen, tot het vlees helemaal mals is en uiteen valt.
- Serveer het stoofpotje bij voorkeur met een smeuïge puree en een glas rode wijn. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind