Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.
Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 120minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
120minuten |
Ingrediënten
- 1 kg reestoofvlees
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter Chianti
- 500 ml wildfond of rundsfond
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de stukjes vlees met voldoende peper en zout. Bak ze kort aan in een ruime stoofpot in bruisende boter en schep ze weer uit de pan. Werk indien nodig in delen.
- Snipper de ui en plet de teentjes look. Snipper de wortel en selder fijn, scheur grote paddenstoelen in twee.
- Smelt een vers klontje boter in dezelfde pan en stoof de groentjes enkele minuten aan.
- Roer de tomatenpuree door de groentjes en laat even aanbakken.
- Voeg het vlees terug toe, roer om en bestuif met de bloem. Laat opnieuw even aanbakken.
- Blus met de rode wijn en wildfond. Roer alles goed los en voeg dan de kruiden toe.
- Dek af en laat 2 uur zachtjes pruttelen. Werk daarna naar smaak af met peper en zout.
- Serveer bij voorkeur met pasta (tagliatelle) en een glaasje chianti. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind