VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Reestoverij met chianti
Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
120minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
120minuten
Ingredients
Instructions
  1. Kruid de stukjes vlees met voldoende peper en zout. Bak ze kort aan in een ruime stoofpot in bruisende boter en schep ze weer uit de pan. Werk indien nodig in delen.
  2. Snipper de ui en plet de teentjes look. Snipper de wortel en selder fijn, scheur grote paddenstoelen in twee.
  3. Smelt een vers klontje boter in dezelfde pan en stoof de groentjes enkele minuten aan.
  4. Roer de tomatenpuree door de groentjes en laat even aanbakken.
  5. Voeg het vlees terug toe, roer om en bestuif met de bloem. Laat opnieuw even aanbakken.
  6. Blus met de rode wijn en wildfond. Roer alles goed los en voeg dan de kruiden toe.
  7. Dek af en laat 2 uur zachtjes pruttelen. Werk daarna naar smaak af met peper en zout.
  8. Serveer bij voorkeur met pasta (tagliatelle) en een glaasje chianti. Smakelijk!