Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Zeef de bloem.
- Mix de melk, eieren en het snuifje zout door de bloem tot een glad beslag.
- Verwarm de poffertjespan zodat ze goed heet kan worden.
- Laat ondertussen een klont boter zacht worden zodat je de pan dadelijk regelmatig kan bestrijken met een keukenkwast.
- Bestrijk, eenmaal goed heet, de pan met boter en vul de kuiltjes met beslag. Gebruik bij voorkeur een spuitzak. Vul de kuiltjes niet helemaal (eerder 2/3de, het beslag rijst immers nog).
- Draai de poffertjes met een lepel om eenmaal ze bovenaan beginnen uit te drogen.
- Serveer de poffertjes warm, bestrooid met wat poedersuiker en een klontje boter erbij. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind