Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Stoof de fijngesneden ui aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte gember en chilipeper toe. Laat nog even stoven op een middelmatig vuurtje.
- Voeg de stukken wortel en aardappel toe. Kruid met peper en zout. Laat, met gesloten deksel, een tiental minuten stoven.
- Voeg de bouillon en de appelsienzeste toe. Laat nog een kwartiertje rustig inkoken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer. Werk af met het sinaasappelsap en de room. Roer rustig en laat even warmen. Breng finaal op smaak met peper en/of zout naar wens.
- Serveer met enkele takjes koriander en eventueel enkele stukjes chilipeper (let op: pikant). Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan hier ook een behoorlijke maaltijdsoep van maken door reepjes gekookte kip toe te voegen. Lekker met een stukje brood.
Share this Recipe
|
Beste,
Klopt dat 30 cm gember?
Mvg agnès
Bedankt voor de attente opmerking, Agnès. Dat moest natuurlijk 3 cm zijn. We hebben het meteen aangepast!