VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)
De meest eenvoudige manier om nu en dan vegetarisch te koken, is een zelfgemaakte pesto met pasta. Het is simpel, vraagt weinig tijd en – met het juiste recept – lekker. Dit toffe idee van Colruyt brengt heel wat gezonde smaken op tafel.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitjes in een hete pan (met antibaklaag, zonder vetstof) tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Gaar de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit.
  4. Hak de helft van de rucola grof en doe samen met de avocado, de pijnboompitjes, het teentje look, de Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie (3 à 4 eetlepels) in een blender/mixer.
  5. Mix tot de ingrediënten een smeuïge pesto geworden zijn. Kruid af met peper en zout, maak eventueel wat smeuïger met nog een scheut olijfolie.
  6. Giet de gegaarde pasta af en meng er onmiddellijk de pesto onder. Serveer met de andere helft van de rucola en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Erg lekker met een frisse, witte wijn. Smakelijk!