Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!
Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 kleine broccoli
- 400 gram pasta naar wens penne, rigatoni, farfalle,...
- 25 gram pijnboompitjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 150 gram pesto genovese bij voorkeur vers
- 150 gram kerstomaatjes gehalveerd
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout en peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de broccoli in fijne roosjes. Breng aan de kook in een flinke hoeveelheid gezouten water.
- Schep de broccoliroosjes uit het kookvocht eenmaal ze beetgaar zijn. Spoel onder koud water zodat ze niet verder garen en mooi groen blijven. Zet opzij.
- Gaar in hetzelfde water de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster in tussentijd de pijnboompitjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
- Bak in dezelfde pan de spekreepjes aan tot ze knapperig zijn. Voeg halverwege een scheutje olijfolie toe en laat de gesnipperde ui meebakken.
- Giet de pasta af en roer er meteen de pesto door. Vul aan met de spekjes, gehalveerde kerstomaatjes en broccoliroosjes.
- Kruid de pasta naar smaak verder bij met peper en zout. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities
Deze pasta kan behalve meteen, ook gerust later opgegeten worden wanneer die helemaal afgekoeld is.
Deel dit Recept
Speak Your Mind