Dit recept is sterk gebaseerd op eentje van de Britse topkok Jamie Oliver. De basis, een supereenvoudig en zoetig tomatensausje blijft grotendeels hetzelfde. In deze variant gaan we echter aan de slag met onze eigenste grijze (Noordzee) garnalen.
Dit recept is sterk gebaseerd op eentje van de Britse topkok Jamie Oliver. De basis, een supereenvoudig en zoetig tomatensausje blijft grotendeels hetzelfde. In deze variant gaan we echter aan de slag met onze eigenste grijze (Noordzee) garnalen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram lange, dikkere pasta linguine, taglierini, fettuccine, tagliatelle,...
- 250 gram grijze garnalen Noordzeegarnalen
- 8 pruimtomaten Ook wel Roma-tomaat of Pomodori genoemd.
- 1 teentje look geplet
- 1 limoen Citroen is ook goed.
- 2 shots cognac Nog beter maar minder courant: Vecchia Romana.
- 150 ml room
- 1 handvol verse peterselie gehakt
- peper en zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Maak in de onderkant van de tomaten een kruisje met een scherp mes en blancheer ze (even in heet water leggen). Vervolgens kan je de pel er makkelijk aftrekken. Snijd ze tot slot in fijne stukken.
- Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Neem een hoge pan en verhit een flinke scheut olijfolie. Fruit het geplette teentje look en voeg de stukjes tomaat toe. Voeg eventueel al wat zeste van de limoen toe indien je van een frisse smaak houdt.
- Voeg de cognac en room toe aan de tomaten en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Je kan, vlak na het toevoegen van de sterke drank (en voor het toevoegen van de room), de saus ook even flamberen.
- Breng de saus op smaak naar wens met peper, zout en limoensap. Zet de saus van het vuur met gesloten deksel.
- Giet de pasta, eenmaal gaar, af en laat even uitlekken. Meng de versgehakte peterselie onder de pasta.
- Controleer of de saus nog voldoende warm is, zet ze indien nodig nog even op het vuur. Voeg de grijze garnalen net voor het opdienen toe zodat ze warmen zonder te garen (dan worden ze immers taai). Dien dadelijk op, smakelijk!
Notities
In het originele recept werkt Jamie met verse, ongekookte garnalen. In dat geval kan je ze onmiddellijk mee laten stoven met de tomaten. Let er evenwel ook dan op dat je ze, zeker indien ze niet al te groot zijn, niet te lang laat garen. Jamie raadt ook aan een beetje feta of ricotta over je bord te verbrokkelen, zowel de smaak als de textuur passen prima bij deze bereiding. Tot slot kan je ook met ingeblikte tomaten werken, het resultaat zal dan echter beduidend minder fris, zacht en zoet zijn.
Deel dit Recept
Speak Your Mind