Iedereen kent de klassieker der klassiekers wanneer het zonnetje weer schijnt: zoete partjes meloen vergezeld van een plakje rauwe ham. Fantastisch in alle eenvoud. Wens je er een iets vollediger (voor)gerecht van te maken? Dan is de rucolasalade uit dit recept jouw oplossing!
Iedereen kent de klassieker der klassiekers wanneer het zonnetje weer schijnt: zoete partjes meloen vergezeld van een plakje rauwe ham. Fantastisch in alle eenvoud. Wens je er een iets vollediger (voor)gerecht van te maken? Dan is de rucolasalade uit dit recept jouw oplossing!
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
Ingredients
- 2 Charentais-meloen
- 24 plakjes rauwe ham prosciutto crudo, serano,...
- 100 gram rucola
- 2 slaharten
- 1 handvol geroosterde pijnboompitjes
- 1 scheutje honing
- olijfolie
- balsamico
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de meloenen in fijne partjes en schil ze. Wikkel om elk partje een plakje rauwe ham.
- Spoel de rucola en laat uitlekken.
- Snipper de slaharten grof en meng samen met de pijnboompitjes door de rucola.
- Meng een gulle scheut olijfolie met een scheutje honing en balsamico. Roer goed door elkaar tot een simpele dressing. Breng desgewenst verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rucolasalade over één groot bord (of verdeel over kleine bordjes per persoon). Schik daar de partjes meloen met ham om. Smakelijk!
Recipe Notes
TIP: voeg knapperig brood en een koel glas witte wijn of rosé toe om het feest compleet te maken!
Share this Recipe






Speak Your Mind