Macaroni met kaas en ham? Het beste recept vind je hier! Macaroni met kaas en ham? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Macaroni met kaas en ham

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (10 votes cast)
Macaroni met kaas en ham
Recept Afdrukken
Een absolute klassieker die jong en oud wereldwijd doet likkebaarden.
Macaroni met kaas en ham
Recept Afdrukken
Een absolute klassieker die jong en oud wereldwijd doet likkebaarden.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 5minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in voldoende gezouten water. Macaroni moet doorgaans zo'n 10 minuten koken.
  2. Fruit de fijngesneden sjalot met een beetje boter in een ruime pan. Voeg eenmaal glazig de stukjes champignon bij en gaar gedurende een vijf à tien minuutjes op een middelmatig vuurtje. Kruid met wat peper en zout. Eenmaal voldoende gegaard voeg je de hamblokjes toe, roer om en zet de pan even opzij.
  3. De volgende stap is de moeilijkste: de kaassaus. Begin met een klassieke roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en roer flink met een garde. Je kan de bloem eerst zeven om klontering te voorkomen. Voeg vervolgens stelselmatig melk toe en laat opkoken op een zacht vuur. Blijf melk toevoegen tot je tevreden bent met de dikte (smeuïg en stevig maar nog steeds vloeibaar).
  4. Werk de saus af met de gemalen kaas. Dit doe je - opnieuw - best stelselmatig. De kaas moet goed doorsmaken maar mag niet allesoverheersend zijn. Breng finaal op smaak met flink wat peper en nootmuskaat. Ook zout mag je toevoegen, let er enkel op dat de kaas ook al wat zout toevoegt. Ook lekker: een snuifje cayennepeper.
  5. Eenmaal je tevreden bent over de saus kan je de champignons, hamblokjes en uitgelekte pasta toevoegen. Roer goed om en laat nog even staan op een zacht vuurtje. Voer nog een laatste smaakcontrole uit (kaas, peper, zout, nootmuskaat of eventueel cayennepeper) en klaar. Smakelijk!
Notities

Hoewel erg lekker is dit geen gezond recept. Je kan echter net zo goed werken met magere kaas en halfvolle of magere melk. Daarnaast zullen de champignons niet iedereen kunnen bekoren, je kan deze uiteraard gewoon weglaten. Hou er dan wel rekening mee dat je gerecht geen enkele groente bevat.

Deel dit Recept
Macaroni met kaas en ham, 4.0 out of 5 based on 10 ratings

Speak Your Mind

*