Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de tarwekorrels aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de eieren aan de tarwe toe. Laat 5 à 6 minuten meekoken, tot ze net niet helemaal hardgekookt zijn.
- Kruid ondertussen de kipfilets royaal met peper en zout. Bak gaar in een scheutje olijfolie.
- Leg de asperges op een bakplaat of in een ruime ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Laat 10 minuutjes roosteren in een voorverwarmde oven (160°).
- Giet de gegaarde tarwekorrels af en zet opzij.
- Pel de eieren en prak of versnijd in grove stukken. Idealiter zijn de eidooiers nog een beetje smeuïg.
- Versnijd de gebakken kipfilets en geroosterde aspergepunten in hapklare stukjes. Roer samen met de geprakte eieren door de tarwekorrels.
- Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes. Hak samen met de peterselie en lente-uitjes fijn.
- Breng de salade op smaak met de groene kruiden, peper, zout en een scheutje olijfolie. Serveer lauw of koud. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: je kan de salade extra smaak geven door de tarwekorrels te koken in groente- of kippenbouillon.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind