VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Lentesalade met tarwekorrels
Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de tarwekorrels aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Voeg de eieren aan de tarwe toe. Laat 5 à 6 minuten meekoken, tot ze net niet helemaal hardgekookt zijn.
  3. Kruid ondertussen de kipfilets royaal met peper en zout. Bak gaar in een scheutje olijfolie.
  4. Leg de asperges op een bakplaat of in een ruime ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Laat 10 minuutjes roosteren in een voorverwarmde oven (160°).
  5. Giet de gegaarde tarwekorrels af en zet opzij.
  6. Pel de eieren en prak of versnijd in grove stukken. Idealiter zijn de eidooiers nog een beetje smeuïg.
  7. Versnijd de gebakken kipfilets en geroosterde aspergepunten in hapklare stukjes. Roer samen met de geprakte eieren door de tarwekorrels.
  8. Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes. Hak samen met de peterselie en lente-uitjes fijn.
  9. Breng de salade op smaak met de groene kruiden, peper, zout en een scheutje olijfolie. Serveer lauw of koud. Smakelijk!
Notities

Tip: je kan de salade extra smaak geven door de tarwekorrels te koken in groente- of kippenbouillon.