Een frisse salade smaakt altijd op een warme dag. Met een fijne selectie groentjes en een verfrissend sausje maak je een gezonde tussendoor of een lichte maaltijd. Dit recept combineert iets extremere smaken zoals venkel en jalapeño, maar is desalniettemin verrassend zacht en fris door het yoghurtsausje en zachte avocado.
Een frisse salade smaakt altijd op een warme dag. Met een fijne selectie groentjes en een verfrissend sausje maak je een gezonde tussendoor of een lichte maaltijd. Dit recept combineert iets extremere smaken zoals venkel en jalapeño, maar is desalniettemin verrassend zacht en fris door het yoghurtsausje en zachte avocado.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 0,5 venkelknol
- 1 wortel
- 1 avocado niet te rijp
- 2 eetlepels maïs (blik)
- 1 lente-ui
- 2 fijne jalapeño-pepers
- 6 eetlepels magere yoghurt
- 0,5 limoen
- 1 handvol blaadjes platte peterselie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwijder het groen en het voetje van de venkelknol. Snijd in fijne, knapperige reepjes.
- Schil de wortel(en) en snijd in fijne reepjes van enkele centimeters lang.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Snijd in kleine stukjes.
- Meng de reepjes venkel, wortel en stukjes avocado met de maïs. Snijd aansluitend de lente-ui en jalapeño-pepers in fijne ringen en voeg ook toe.
- Besproei de groentjes met wat vers limoensap, kruid naar wens met peper en zout. Voeg de yoghurt toe en meng grondig.
- Werk af met wat grofgehakte peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind