Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 2 limoenen
- 4 eieren
- 200 gram kristalsuiker
- 60 gram maïszetmeel
- 80 gram amandelpoeder
- 1 snuifje zout
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Rasp de zeste van één van de twee citroenen. Pers dan de citroenen en limoenen uit, je hebt zo'n 20cl sap nodig.
- Scheid de eieren, doe zowel het eiwit als het eigeel in een ruime mengkom.
- Meng in een steelpan de suiker, het maïszetmeel, het amandelpoeder, de geraspte citroenzeste en het vers geperste citroensap. Breng op een zacht vuur aan de kook, roer voortdurend.
- Giet de kleverige crème, eenmaal nét aan de kook, onmiddellijk over de eidooiers en roer meteen goed door. Laat afkoelen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200° en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
- Meng de eiwitten voorzichtig onder het beslag met een spatel. Hoe rustiger je dit doet, hoe luchtiger de soufflés zullen zijn.
- Vet vier kleine, ovenvaste kommetjes in met een beetje boter. Verdeel het luchtige beslag en vul de kommetjes tot 2/3de. Laat 15 à 20 minuutjes bakken op 200°.
- De soufflés zijn klaar eenmaal ze beginnen te bruinen en mooi bol staan. Versier naar wens met wat poedersuiker of citrus-zeste. Serveer lauw-warm, terwijl ze nog wat bol staan. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind