Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag.
- Versnijd ondertussen de kipfilets in reepjes. Bestrooi met peper en zout.
- Haal de pijnboompitjes uit de pan. Smelt een klontje boter en bak de kippenreepjes kort aan tot ze goudbruin zijn.
- Schep de reepjes uit de pan, zet opzij en houd warm.
- Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en fruit de fijngesnipperde sjalot met knoflook op een matig vuur.
- Snipper ondertussen de champignons in plakjes. Voeg toe aan de pan, kruid met peper en zout. Laat even aanbakken.
- Voeg de pijnboompitjes terug toe en blus met witte wijn. Roer alle aanbaksels goed los.
- Overgiet met room. Voeg mosterd en honing toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken naar wens.
- Voeg de kippenreepjes toe eenmaal de saus naar wens ingekookt is. Laat nog even warmen. Werk af naar smaak met peper, zout, honing en/of mosterd.
- Serveer de kippenreepjes, bestrooid met peterselie, met bijlagen naar wens (knapperige of gestoomde groentjes, gebakken aardappelen of pasta,...).
Share this Recipe
|
Speak Your Mind