VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kippenreepjes in mosterdroomsaus
Liefhebbers van een verfijnd gerecht met een Franse toets zullen hiervan smullen. De malse kippenreepjes uit dit recept combineren uitstekend met het smeuïge mosterdroomsausje en champignons. Heerlijk aan te vullen met bijgerechten naar wens!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag.
  2. Versnijd ondertussen de kipfilets in reepjes. Bestrooi met peper en zout.
  3. Haal de pijnboompitjes uit de pan. Smelt een klontje boter en bak de kippenreepjes kort aan tot ze goudbruin zijn.
  4. Schep de reepjes uit de pan, zet opzij en houd warm.
  5. Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en fruit de fijngesnipperde sjalot met knoflook op een matig vuur.
  6. Snipper ondertussen de champignons in plakjes. Voeg toe aan de pan, kruid met peper en zout. Laat even aanbakken.
  7. Voeg de pijnboompitjes terug toe en blus met witte wijn. Roer alle aanbaksels goed los.
  8. Overgiet met room. Voeg mosterd en honing toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken naar wens.
  9. Voeg de kippenreepjes toe eenmaal de saus naar wens ingekookt is. Laat nog even warmen. Werk af naar smaak met peper, zout, honing en/of mosterd.
  10. Serveer de kippenreepjes, bestrooid met peterselie, met bijlagen naar wens (knapperige of gestoomde groentjes, gebakken aardappelen of pasta,…).