Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Doe de kippenboutjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en flink wat kippenkruiden. Meng goed en laat 30 tot 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Versnijd de aardperen en wortelen in fijne stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de sjalot en knoflook.
- Voeg de stukjes aardpeer, wortel en veenbessen toe. Kruid met een flinke snuif ras-el-hanout. Laat enkele minuten rustig stoven.
- Roer de parelcouscous door de groentjes en laat even bakken. Overgiet dan met kippenbouillon tot alles net onder staat.
- Laat rustig pruttelen tot de parelcouscous gaar is en er geen vocht meer in de pan is. Roer regelmatig en voeg wanneer nodig een beetje bouillon toe.
- Fris de couscous op met zeste van citroen. Kruid af naar smaak met peper en zout.
- Schik de gebraden kippenbouten op de couscous en bestrooi met vers gesnipperde peterselie. Voeg tot slot enkele schijfjes citroen toe. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind