VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Herfstcouscous met kippenbouten
Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,…) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,…) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de kippenboutjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en flink wat kippenkruiden. Meng goed en laat 30 tot 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
  2. Snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Versnijd de aardperen en wortelen in fijne stukjes.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de sjalot en knoflook.
  4. Voeg de stukjes aardpeer, wortel en veenbessen toe. Kruid met een flinke snuif ras-el-hanout. Laat enkele minuten rustig stoven.
  5. Roer de parelcouscous door de groentjes en laat even bakken. Overgiet dan met kippenbouillon tot alles net onder staat.
  6. Laat rustig pruttelen tot de parelcouscous gaar is en er geen vocht meer in de pan is. Roer regelmatig en voeg wanneer nodig een beetje bouillon toe.
  7. Fris de couscous op met zeste van citroen. Kruid af naar smaak met peper en zout.
  8. Schik de gebraden kippenbouten op de couscous en bestrooi met vers gesnipperde peterselie. Voeg tot slot enkele schijfjes citroen toe. Smakelijk!