Dit recept van Jamie Oliver is wat heel veel mensen kunnen waarderen: weinig werk en veel smaak! Heerlijk malse stukjes zalm met venkel, aardappel, citroen en Parmezaanse kaas garanderen een ideale portie comfort food op een doordeweekse dag.
Dit recept van Jamie Oliver is wat heel veel mensen kunnen waarderen: weinig werk en veel smaak! Heerlijk malse stukjes zalm met venkel, aardappel, citroen en Parmezaanse kaas garanderen een ideale portie comfort food op een doordeweekse dag.
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 45minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 45minuten |
Ingredients
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 venkelknollen
- 1 bosje peterselie fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 4 zalmfilets ca. 200 gram, bij voorkeur op vel
- 1 handvol Parmezaanse kaas geraspt
- 3 citroenen
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de aardappelen in grove stukken, de venkelknollen in 8.
- Kook de stukjes aardappel en partjes venkel gedurende een vijftal minuten voor.
- Stort de geblancheerde groentjes in een ruime ovenschaal. Kruid royaal met peper en zout.
- Roer de helft van de gesnipperde peterselie en de knoflook met een klontje boter en een gulle scheut olijfolie door de groentjes.
- Schuif de groentjes in de oven en laat 30 à 40 minuten roosteren op 220°.
- Snijd ondertussen de zalm in en bestrooi met peper, zout en peterselie. Wrijf goed in.
- Haal de geroosterde groentjes na het half uurtje roosteren weer uit de oven. Bestrooi met Parmezaanse kaas en roer goed door elkaar. Schik dan de stukken vis op de groentjes en breng het geheel verder op smaak met olijfolie en zeste van citroen.
- Laat de ovenschotel nog 10 à 15 minuten roosteren in de oven tot de vis gaar maar nog lekker sappig is. Serveer meteen, vergezeld van enkele partjes citroen. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind