Geroosterde zalm met tomatensalsa? Het beste recept vind je hier! Geroosterde zalm met tomatensalsa? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Geroosterde zalm met tomatensalsa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geroosterde zalm met tomatensalsa
Recept Afdrukken
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Geroosterde zalm met tomatensalsa
Recept Afdrukken
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de zalmfilets met peper, zout en gedroogde basilicum.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan met antikleeflaag. Verwarm daarnaast de oven voor op 160°.
  3. Schroei de zalmfilets in de pan aan op de velkant tot die knapperig en goudbruin is.
  4. Schuif dan de pan in de oven en laat nog 5 à 10 minuutjes verder garen tot de bovenkant goudbruin begint te worden maar de binnenkant nog lekker sappig.
  5. Snipper ondertussen de trostomaatjes in kleine stukjes en de rode ui fijn. Hak een handvol basilicumblaadjes fijn (maar overdrijf niet) en meng alles door elkaar met de pijnboompitjes.
  6. Breng de salsa op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
  7. Serveer de zalmfilets per bord met een lepel tomatensalsa, een plakje citroen en nog wat verse basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*