Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (op vel)
- 400 gram trostomaatjes
- 1 rode ui
- 100 gram granaatappelpitjes
- enkele takjes basilicum
- 4 plakjes citroen
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de zalmfilets met peper, zout en gedroogde basilicum.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met antikleeflaag. Verwarm daarnaast de oven voor op 160°.
- Schroei de zalmfilets in de pan aan op de velkant tot die knapperig en goudbruin is.
- Schuif dan de pan in de oven en laat nog 5 à 10 minuutjes verder garen tot de bovenkant goudbruin begint te worden maar de binnenkant nog lekker sappig.
- Snipper ondertussen de trostomaatjes in kleine stukjes en de rode ui fijn. Hak een handvol basilicumblaadjes fijn (maar overdrijf niet) en meng alles door elkaar met de pijnboompitjes.
- Breng de salsa op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
- Serveer de zalmfilets per bord met een lepel tomatensalsa, een plakje citroen en nog wat verse basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind