Gehaktballen zijn altijd weer een succes, op welke manier je ze ook klaarmaakt. Dat weet ook Jeroen Meus die in dit recept voor een stamppot van andijvie en een picklessausje als bijgerechten kiest. De perfecte dagelijkse kost voor jong en oud!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen, versnijd in grove stukken en kook gaar in gezouten water.
- Versnijd het ontbijtspek in fijne stukjes en bak krokant in een klontje boter. Laat dan de ui en het teentje knoflook (allebei gesnipperd) nog even mee fruiten.
- Meng het gebakken spek, één eidooier en het paneermeel en de gehaktkruiden door het gehakt.
- Rol balletjes van het gehakt en bak ze rondom goudbruin in een klontje boter.
- Hak de bladeren van de krop andijvie grof, spoel grondig en laat goed uitlekken.
- Haal de gebakken balletjes uit de pan en zet opzij. Veeg de pan proper en smelt een vers klontje boter.
- Snipper de sjalot fijn en stoof aan. Voeg dan pickles toe en blus met de witte wijn. Doe er de room, tijm en laurier bij. Laat even indikken.
- Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af. Voeg melk, een klontje boter en de overige eidooiers toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Stamp tot een puree.
- Meng de grof gesnipperde andijvie door de puree en laat nog even warmen op een zacht vuur.
- Doe de gehaktballen in de picklessaus, dek af en laat nog even verder garen.
- Serveer de stamppot met de balletjes en een flinke lepel saus op elk bord. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind