Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 800 gram loskokende aardappelen
- 2 broccoli
- 600 gram varkenshaas
- 4 plakjes abdijkaas
- 4 sjalotten
- 1 scheut witte wijn
- 2,5 dl bruine fond
- 1 scheutje melk
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en versnijd in grove stukken. Breng in een ruime kookpot met gezouten water aan de kook.
- Versnijd de broccoli in roosjes. Voeg toe aan de aardappelen en laat mee garen.
- Tip: voeg eventueel een snuifje bicarbonaat toe, zo blijft de broccoli mooier groen.
- Kruid ondertussen de varkenshaas met voldoende peper en zout. Schroei rondom goudbruin. Let op: het vlees mag nog niet helemaal gaar zijn. Haal uit de pan en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Pel en versnijd de sjalotten in ringen. Fruit met een vers klontje boter in de pan waar je net het vlees in schroeide.
- Blus de sjalotten met een scheut witte wijn en laat even uitkoken. Voeg dan de bruine fond toe en laat rustig indikken tot een smeuïg sausje.
- Versnijd ondertussen de dichtgeschroeide varkenshaas in dikke plakken. Verdeel over een bakplaat of ovenschotel. Schik er telkens een stukje abdijkaas op.
- Schuif het vlees onder de grill en laat kort grillen tot de kaas goudbruin gesmolten is. Let er op dat je het fijne vlees niet te lang in de oven laat, anders wordt het taai en droog.
- Giet de gegaarde aardappel en broccoli af. Hou enkele fijne roosjes broccoli (warm) opzij voor de afwerking.
- Stamp aardappel en broccoli samen met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de gegratineerde stukjes varkenshaas met een flinke schep puree, versierd met enkele broccoliroosjes en vergezeld van een lepeltje sjalotsaus. Smakelijk!
Notities
Is de saus niet voldoende of niet tijdig ingedikt? Voeg dan een beetje maïszetmeel toe volgens de instructies op de verpakking.
Deel dit Recept
Speak Your Mind