Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 400 gram kalkoenreepjes/blokjes
- 500 gram vastkokende aardappelen Geschild en in blokjes gesneden.
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 1 broccoli
- 100 gram kerstomaten
- 100 gram kikkererwten
- 100 gram rode bonen Ook wel kidneybonen genoemd.
- 1 glas witte wijn
- 20 dl room
- 500 gram tomatenpassata
- 100 gram mozzarella In fijne plakjes gesneden.
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- chili gedroogd
- paprikapoeder
- oregano gedroogd
- tijm gedroogd
- rozemarijn gedroogd
- salie gedroogd
- basilicum gedroogd
- 1 eetlepel Engelse saus Ook wel Worcestershiresauce genoemd.
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de fijngesneden sjalot met het geplette lookteentje. Voeg eenmaal de ui glazig begint te worden de kalkoenblokjes toe. Roer goed om zodat ze snel en gelijkmatig dichtschroeien. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder (hoeveelheid naar wens te bepalen).
- Blus het vlees met het glaasje witte wijn en laat even verdampen op een zachter vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en zet onder met de room en passata. Verlaag het vuur nogmaals zodat dit zachtjes kan beginnen pruttelen.
- Doordat het vlees eerst geschroeid werd blijft het heerlijk mals, de patatjes kunnen rustig garen en de saus kan binden. Laat zo'n 15 à 20 minuutjes zacht pruttelen. Ondertussen kan je de broccoli kuisen en in erg fijne roosjes snijden. Snijd ook de kerstomaatjes in twee.
- Eenmaal de saus goed gebonden is, voeg je er de broccoliroosjes, gehalveerde kerstomaatjes, kikkererwten en rode bonen aan toe. Roer voorzichtig om en breng verder op smaak met een eetlepel Engelse saus, gedroogde oregano, tijm, rozemarijn, basilicum en salie. Voeg eventueel ook nog wat peper, zout en/of chili toe.
- Stort het stoofpotje uit in een grote ovenschaal. Laat vijf minuten rusten en bedek met de plakjes mozzarella. Zet tot slot nog 10 minuutjes onder de grill in een voorverwarmde oven (180°). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind