VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de fijngesneden sjalot met het geplette lookteentje. Voeg eenmaal de ui glazig begint te worden de kalkoenblokjes toe. Roer goed om zodat ze snel en gelijkmatig dichtschroeien. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder (hoeveelheid naar wens te bepalen).
  2. Blus het vlees met het glaasje witte wijn en laat even verdampen op een zachter vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en zet onder met de room en passata. Verlaag het vuur nogmaals zodat dit zachtjes kan beginnen pruttelen.
  3. Doordat het vlees eerst geschroeid werd blijft het heerlijk mals, de patatjes kunnen rustig garen en de saus kan binden. Laat zo’n 15 à 20 minuutjes zacht pruttelen. Ondertussen kan je de broccoli kuisen en in erg fijne roosjes snijden. Snijd ook de kerstomaatjes in twee.
  4. Eenmaal de saus goed gebonden is, voeg je er de broccoliroosjes, gehalveerde kerstomaatjes, kikkererwten en rode bonen aan toe. Roer voorzichtig om en breng verder op smaak met een eetlepel Engelse saus, gedroogde oregano, tijm, rozemarijn, basilicum en salie. Voeg eventueel ook nog wat peper, zout en/of chili toe.
  5. Stort het stoofpotje uit in een grote ovenschaal. Laat vijf minuten rusten en bedek met de plakjes mozzarella. Zet tot slot nog 10 minuutjes onder de grill in een voorverwarmde oven (180°). Smakelijk!