Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit in een schuitje olijfolie in een steelpan.
- Voeg het snuifje chili met het tomatenconcentraat toe. Laat even aanbakken.
- Blus met de witte wijn, roer eventuele aanbaksels goed los.
- Overgiet met de tomatenpassata en voeg het kruidentuiltje toe. Laat de saus een kwartoertje pruttelen. Werk af met peper en zout naar smaak.
- Snipper ondertussen de sjalot extra fijn. Fruit in een schuitje olijfolie of een klontje boter en laat even afkoelen.
- Meng de gefruite sjalot met het ei en paneermeel onder het gehakt. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Rol flinke ballen (iets groter dan een pingpongbal) van het gehakt. Bak ze rondom aan in een scheutje olijfolie of klontje boter.
- Schik de gehaktballen in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus (verwijder het kruidentuiltje).
- Versnijd de mozzarella in plakjes en verdeel nonchalant op en naast de gehaktballen.
- Zet de ovenschotel nog even onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt en de saus flink pruttelt.
- Werk net voor het serveren af met verse blaadjes basilicum. Lekker met pasta of brood. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind