Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Als je met verse tomaten werkt: maak een klein kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Dompel kort onder in heet water, pel netjes af, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
- Verhit in een stoofpot een flinke scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot met de geplette look.
- Voeg alle fijngesneden groentjes toe (wortel, courgette, paprika en venkel) en stoof aan. Doe vervolgens de tomatenblokjes bij de groentjes.
- Pluk de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg samen met de gedroogde salie toe aan de saus.
- Werk de saus verder af door de honing, tomatenpuree en rode wijn toe te voegen. Laat op een matig vuur volledig droog koken.
- Overgiet de saus met de bruine fond en laat op een zacht vuur pruttelen tot de groentjes helemaal gaar zijn. Werk naar smaak of met peper en zout.
- Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill het vlees langs beide kanten kort aan in een hete (!) grillpan.
- Serveer de malse entrecote met de Provençaalse saus, frietjes en een knapperig slaatje. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind