VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.0/
5
(1 vote cast)
Eiersalade met spek
Door deze eenvoudige salade zelf te maken kan je flink besparen én een veel lekkerder resultaat op je boterham smeren.
Gerecht
Brood
,
Lunch
,
ontbijt
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
4
eieren
150
gram
gerookt spek
2
eetlepels
mayonaise
1
bosje
peterselie
of kervel
peper en zout
Instructies
Kook de eieren hard in voldoende water. Reken op een kleine 10 minuten.
Snipper ondertussen het gerookt spek in fijne blokjes of reepjes.
Bak het spek zonder extra vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat bakken tot de stukjes mooi kleuren en krokant beginnen te worden.
Laat de stukjes spek uitlekken op een blaadje keukenpapier.
Laat de eieren schrikken onder stromend koud water. Laat ze dan afkoelen zodat je ze kan pellen.
Snipper een handvol peterselie fijn. Mag het iets meer smaak hebben? Gebruik dan kervel, of combineer met de peterselie.
Pel de eieren en hak fijn. Meng samen met de gebakken stukjes spek en wat mayonaise.
Voeg desgewenst nog wat mayonaise tot de salade voldoende smeuïg is. Werk af met peper en zout. Heerlijk op brood of toast. Smakelijk!