Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.
Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 200 gram bulgur
- 0,5 venkel
- 2 eetlepels kappertjes op azijn
- 2 lente-uien
- 0,5 ijsbergsla
- 100 gram gerookte zalm
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de bulgur volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen.
- Rasp ondertussen de venkel fijn, roer onder de bulgur wanneer die nog warm tot lauw is.
- Hak de kappertjes grof. Versnijd de lente-uien in fijne ringen en de ijsbergsla in reepjes. Meng door de afgekoelde bulgur.
- Roer de salade los met een scheutje olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
- Scheur de gerookte zalm tot slot in reepjes en voeg net voor het serveren toe. Smakelijk!
Notities
Bij deze lichte salade is een glaasje droge witte wijn niet te versmaden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind