Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de asperges en snijd de harde onderkanten af.
- Doe de geschilde asperges in een ruime kookpot, gevuld met water en een snuifje zout. Breng aan de kook.
- Laat de asperges nog één minuut doorkoken en haal dan van het vuur. Laat rusten in het warme kookvocht.
- Fruit de gesnipperde sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de geplette knoflook toe.
- Haal ondertussen de harde steeltjes uit de waterkers en hak grof. Bewaar enkele takjes ter versiering.
- Blus de gestoofde sjalot met de rijstdrink. Breng op smaak met een snuifje kurkuma en de Parmezaanse kaas. Verfris daarna met wat zeste en sap van de limoen.
- Voeg de gehakte waterkers toe en laat het sausje even doorkoken. Werk af met peper en zout.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de Sint-Jakobsvruchten één minuut langs elke kant. Kruid met peper en zout.
- Mix de saus fijn en verdeel over diepe borden. Snijd de asperges in hapklare stukken en verdeel samen met de Sint-Jakobsvruchten over de borden. Versier met waterkers. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Waar zijn de asperges?
Oei, ze waren verdwenen uit het ingrediëntenlijstje. Dat is ondertussen opgelost, bedankt voor je alerte reactie.