Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje look geplet
- 10 asperges
- 100 gram waterkers
- 400 ml rijstdrink
- 1 mespuntje kurkuma
- 40 gram Parmezaanse kaas gemalen
- 1 limoen
- 16 Sint-Jakobsvruchten
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de asperges en snijd de harde onderkanten af.
- Doe de geschilde asperges in een ruime kookpot, gevuld met water en een snuifje zout. Breng aan de kook.
- Laat de asperges nog één minuut doorkoken en haal dan van het vuur. Laat rusten in het warme kookvocht.
- Fruit de gesnipperde sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de geplette knoflook toe.
- Haal ondertussen de harde steeltjes uit de waterkers en hak grof. Bewaar enkele takjes ter versiering.
- Blus de gestoofde sjalot met de rijstdrink. Breng op smaak met een snuifje kurkuma en de Parmezaanse kaas. Verfris daarna met wat zeste en sap van de limoen.
- Voeg de gehakte waterkers toe en laat het sausje even doorkoken. Werk af met peper en zout.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de Sint-Jakobsvruchten één minuut langs elke kant. Kruid met peper en zout.
- Mix de saus fijn en verdeel over diepe borden. Snijd de asperges in hapklare stukken en verdeel samen met de Sint-Jakobsvruchten over de borden. Versier met waterkers. Smakelijk!
Deel dit Recept
Waar zijn de asperges?
Oei, ze waren verdwenen uit het ingrediëntenlijstje. Dat is ondertussen opgelost, bedankt voor je alerte reactie.