Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 10minuten | 10minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de melk, bloem, suiker, gist en het zout op tot een stevig beslag.
- Klop aansluitend de eiwitten stijf en spatel ze daarna voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag een half uur tot een uur rusten in de koelkast.
- Verhit een kleine koekenpan met een beetje boter.
- Schenk een kleine soeplepel beslag in de hete pan. Draai het pannenkoekje voorzichtig om wanneer de bovenkant droog wordt. Laat dan nog even bakken aan de andere kant.
- Bak het beslag op tot je een stapel pannenkoekjes hebt, vet het pannetje nu en dan opnieuw in.
- Schik de pancakes per persoon op elkaar, overgoten met een flinke scheut esdoornsiroop en een klontje boter erbovenop. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind