Roomboter | Roomboter |

 

Recepten - roomboter

Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus

Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus
Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes
Vrijwel elke banketbakker in België en Nederland heeft deze leuke lekkernij permanent in de toog liggen: bokkenpootjes! De naam verwijst (gelukkig) enkel naar de grappige vorm, voorts heeft dit verfijnde koekje enkel lekkers in petto. Twee meringues (amandel) worden immers opgevuld met botercrème en afgewerkt met chocolade. Met dit recept kan je zo ook helemaal zelf maken!

Zelf croissants maken

Zelf croissants maken
Een echte, kraakverse croissant als ontbijt is een hemelse smaaksensatie. Deze Frans specialiteit heeft dan ook de juiste balans tussen luchtig en knapperig. Heerlijk met wat confituur, boter of gewoon zo. Deze lekkernij zelf klaarmaken is niet voor beginners en neemt wat tijd in beslag, maar met dit recept kan een gevorderde bakker zeker en vast aan de slag.

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.