Ben jij verslaafd aan koffie en kan je je dag echt niet beginnen zonder je dagelijkse portie? Probeer dan eens de overheerlijke koffie van Segafredo bij koffiecentrale.nl. Koffie kan je niet alleen drinken maar ook verwerken in talloze lekkere recepten. Wij gingen op zoek naar de leukste koffierecepten.
Koffie bananenbrood met chocolade
Bananenbrood wordt de laatste tijd steeds populairder, en we snappen waarom.
Het is superlekker en daarbovenop ook nog eens gezond aangezien er dankzij de bananen en de dadels geen suiker in moet.
Bananenbrood kan ook heel makkelijk ingevroren worden in plakjes, zo heb je al genoeg ontbijt voor de hele week!
Ingrediënten
- 1 kopje espresso
- 4 rijpe bananen
- 100 gram pure chocolade in stukjes
- 100 gram havermeel
- 50 gram dadels
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden. Mix de dadels samen met 3 bananen in je keukenmachine tot het een glad mengsel wordt.
Klop daarna de eieren samen met het snufje zout op tot een luchtig mengsel. Voeg dan de twee mengsels bij elkaar en voeg erna de koffie en het amandelmeel aan toe.
Nadat je alles goed door elkaar mengt, voeg je de stukjes chocolade en bakpoeder toe. Leg bakpapier in je cakevorm en giet het mengsel erin. Snijd als afwerking een banaan in plakjes en leg ze op de bovenkant.
Bak het bananenbrood 40-45 minuten lang in de oven. Laat afkoelen en enjoy!
Ben je geen fan van bananenbrood, maar mogen ze je ’s nachts wel wakker maken voor een heerlijke panna cotta? Lees dan vooral verder en ontdek dit lekkere recept van koffie panna cotta met gekarameliseerde pecannoten.
Koffie panna cotta met gekarameliseerde pecannoten
Ingrediënten
- 200 ml koffie van Segafredo
- 6 blaadjes gelatine
- 5 eetlepels ahornsiroop
- een blik kokosmelk (400 ml)
- 1 eetlepels vanille vloeistof
- 1 theelepels kaneel
- 50 gram pecannoten
Bereiding
Voor de koffie laag week je 2 blaadjes gelatine in een kom koud water. Zet ondertussen 200 ml sterke koffie of espresso, je kiest natuurlijk zelf hoe straf je ze maakt. Als de koffie klaar is roer je er 2 eetlepels ahornsiroop en de gelatineblaadjes doorheen tot het helemaal opgelost is.
Verdeel het koffiemengsel over 6 schaaltjes en laat ze een uur in de koelkast opstijven. Voor de panna cotta verwarm je de kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur. Voeg daarbij 2 eetlepels ahornsiroop, de vanille vloeistof en de kaneel en zorg dat het zachtjes begint te koken.
Week ondertussen de overige 4 gelatineblaadjes in koud water. Neem de kokosmelk van het vuur en laat het even afkoelen. Als het mengsel voldoende afgekoeld is, voeg je de gelatineblaadjes erbij. Na goed te roeren verdeel je je mengsel over de schaaltjes met de koffielaag en laat ze verder opstijven in de koelkast.
Als topping maken we gekarameliseerde pecannoten. Zet de oven weer op 175 graden en meng de noten met de overschot van de ahornsiroop. Leg de pecannoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Nadat ze daarna zijn afgekoeld, hak je ze in stukjes en versier je de panna cotta’s ermee. Smakelijk!
Zijn twee recepten niet genoeg en wil je nog meer koffierecepten maken? Kijk dan eens op onze website en kom te weten hoe je de beste Irish Coffee maakt!


Als je de hamburger gewoon in de pan wilt bakken, verwarm je een scheut olie op een middelhoog vuur. Laat de olie goed warm worden alvorens je de burgers in de pan legt. Bak de burgers elk 4 tot 5 minuten aan elke kant. Hierna zijn ze klaar om tussen een lekker broodje te serveren.


Bij dit frisse aperitief horen natuurlijk lekkere hapjes. Om in het thema van Pasen van te blijven kan je voor
Voor de zoetebekjes komt Pasen natuurlijk als een geschenk want chocolade mag echt niet ontbreken. Een lekkere 
Dit is onze absolute favoriet. De ingrediënten zijn altijd vers en kan je wekelijks kiezen uit maar liefst
Bij
Bij deze Zweedse aanbieder kan je nu ook in heel België bestellen. Smartmat kan wat ons betreft perfect concurreren met toppers als HelloFresh en Marley Spoon. Deze onderscheidt zich door de 
15gram Foodbox is een vrij nieuwe aanbieder van 

Verbeterd zichtvermogen

Let jij op je lijn maar wil je toch smullen van een lekker nagerecht? Maak dan deze luchtige chocolademousse van Weight Watchers.
Ben je niet thuis op het moment van de levering? Geen probleem, daar wordt altijd samen met jou een oplossing voor gezocht. De koeriers van Beedrop nemen zelfs je leeggoed terug mee als je dit wil. Op die manier kunnen de handelaars vlot met duurzame ecologische verpakkingen werken.
De hele familie of vriendengroep dit weekend van z’n sokken blazen, dat doe je door enkele gerechten te maken uit het
Pascale Naessens is tegenwoordig bekend in heel Vlaanderen. Ze kent alles van eenvoudige gezonde recepten met haar – nu alombekende – leuze ‘gezond en puur’.


In de 18e eeuw werd de pastasaus met gehakt, de zogenaamde ragù, voor het eerst vermeld nabij Bologna, in Imola. In de 19e eeuw duikt de variant bolognesesaus (in het Italiaans ragù alle bolognese) voor het eerst op in een kookboek van de Italiaanse kok Pellegrino Artusi. Maar die bolognesesaus is sinds het onstaan niet meer precies wat er in dat 19e eeuwse kookboek stond…







