De beste foodboxen in België op een rijtje | Recepten.be De beste foodboxen in België op een rijtje | Recepten.be

 

Recept - De beste foodboxen in België op een rijtje

De beste foodboxen in België op een rijtje
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er bestaan talloze bedrijven waar je maaltijdboxen met bijgevoegde receptenfiche kan bestellen. En bij vele supermarkten is het nu ook mogelijk om ingrediënten thuis de laten leveren. Maar welke zijn het goedkoopst en vooral bij welke aanbieder heb je de beste-prijskwaliteitsverhouding? Wij gingen op onderzoek uit!

1. Marley Spoon

marley spoonDit is onze absolute favoriet. De ingrediënten zijn altijd vers en kan je wekelijks kiezen uit maar liefst 20 verschillende recepten, telkens volgens andere thema’s. De variatie is hier dus het grootst i.v.m. andere aanbieders. De recepten zijn verder erg origineel en niet-alledaags.

2. HelloFresh

hellofreshBij HelloFresh kan je kiezen uit 4 verschillende boxen. Je kan kiezen voor een vegetarische box, een Familybox en een Quick&Easy Box, voor wie in minder dan 25 minuten eten op tafel wil toveren. HelloFresh gaat er prat op gezonde gerechten te bieden. De recepten zijn ook elke week anders dus je wordt deze Duitse aanbieder nooit beu. Ook qua prijs is HelloFresh zeer interessant.

3. Smartmat

smartmatBij deze Zweedse aanbieder kan je nu ook in heel België bestellen. Smartmat kan wat ons betreft perfect concurreren met toppers als HelloFresh en Marley Spoon. Deze onderscheidt zich door de focus op duurzame voeding. Veel producten zijn namelijk van biologische oorsprong en komen van lokale Belgische boeren uit de regio. Smartmat is iets duurder maar je bent wel zeker dat je gezonde verse producten krijgt!

4. Foodbag

Foodbagfoodbag onderscheidt zich door gebruik te maken van seizoensgebonden producten van Belgische bodem. De producten komen allemaal van lokale boeren en zijn steeds vers omdat ze afgehaald worden vlak voor ze bij jou geleverd worden. De prijs van de maaltijdboxen van Foodbag is iets hoger omdat de producten dus van lokale producenten komen. Ook leuk zijn de foodboxen met recepten van de kokkin Sandra Bekkari, die bekend staat om de supergezonde gerechten.

5. 15gram Foodbox

15gram foodbox15gram Foodbox is een vrij nieuwe aanbieder van foodboxen, maar zeker één van de beste qua kwaliteit. De prijs is standaard ietsje hoger, maar momenteel kan je echter genieten van € 15 korting op je eerste bestelling. Daardoor wordt het een pak goedkoper. Bij 15gram Foodbox kan je in totaal kiezen uit 12 verschillende recepten. De keuze is dus iets beperkter dan bij andere foodboxen maar de kwaliteit en variatie aan gerechten maakt veel goed.

6. Foodboxen bij supermarkten

Bij verschillende supermarkten kan je tegenwoordig ook maaltijdboxen bestellen, die vooral gericht zijn op gezinnen met kinderen.

Bij Colruyt kan je nu de Lekker Koken-maaltijdbox bestellen met 3 gerechten, speciaal voor jonge gezinnen met kinderen. Deze boxen, met bijgevoegde receptenfiche moet je wel zelf afhalen in een van de deelnemende Collect&Go-afhaalpunten. Ook bij Carrefour kan je een foodbox bestellen voor 2 of 4 personen, met wekelijks keuze uit 10 recepten. Alle recepten zijn in minder dan 30 minuten klaar. Momenteel kan je trouwens genieten van € 20 korting met de promocode START20. Ook deze boxen moet je zelf afhalen op een van de Carrefour pick-up punten.

Wil je zelf je recepten kiezen maar de ingrediënten wel thuis laten bezorgen? Dan kan je bij Beedrop.be terecht. Je kan daar bij talloze lokale winkels online je boodschappen bestellen en ze gratis thuis laten leveren!

Speak Your Mind

*