Vier jij dit jaar ook Nationale Gehaktbal Dag? | Recepten.be Vier jij dit jaar ook Nationale Gehaktbal Dag? | Recepten.be

 

Recept - Vier jij dit jaar ook Nationale Gehaktbal Dag?

Vier jij dit jaar ook Nationale Gehaktbal Dag?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Nationale Gehaktbal Dag

Jarenlang werden gehaktballen geassocieerd met spaghetti, maar dit is niet langer het geval dankzij de introductie van de Nationale Gehaktbal Dag. Een feestdag dat jaarlijks gevierd wordt op 9 maart. Deze onofficiële feestdag is de perfecte dag om deze vleesballetjes, die zoveel gerechten speciaal maken, in de kijker te zetten. Dus als jij nu een grote fan bent van gehaktballen in tomatensaus of je vindt ze heerlijk tussen een broodje, dan is deze feestdag echt iets voor jou!

De geschiedenis van de gehaktbal

Voor zover geschiedkundigen kunnen weten, zouden de gehaktballen voor het eerst gecreëerd zijn rond de 2e eeuw voor Christus in China. Van daaruit zou de gehaktbal zijn reis gemaakt hebben langs het Midden-Oosten naar Europa. Terwijl vele mensen denken dat gehaktballen hun weg hebben gebaand naar Amerika vanuit Italië is het net andersom. Spaghetti met gehaktballen zijn eigenlijk uitgevonden door de Italiaanse Amerikanen. Later hebben deze Italiaanse Amerikanen deze gehaktballen geïntroduceerd in Italië. Vandaag de dag vind je bijna in iedere cultuur op de aardbol een eigen vorm van gehaktballen terug.

Terwijl er veel geweten is over de geschiedenis van de gehaktbal zelf, geldt dit niet voor de oorsprong van de Nationale Gehaktbal Dag. Het is niet helemaal duidelijk wie deze feestdag heeft uitgevonden. Het moet wel iemand geweest zijn die helemaal zot is van gehaktballen. En dat kunnen wel zo een enkele miljarden mensen zijn…

Nationale Gehaktbal Dag vieren

Hoe wordt de Nationale Gehaktbal Dag nu gevierd? De enige manier om deze feestdag te vieren is door je favoriete recept met gehaktballen te maken! En dit is geen gemakkelijke taak want er zijn zoveel verschillende manieren om van gehaktballen te genieten. Denk maar aan gehaktballen in tomatensaus, Zweedse balletjes zoals in de IKEA, kleine gehaktballetjes in de soep en ga zo maar door. Of misschien wil je net vandaag wel eens iets helemaal nieuw proberen met gehaktballen! Neem dan zeker eens een kijkje tussen de recepten met gehaktballen, die recepten.be voor jou heeft uitgetest en uitgeschreven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree, een lekkere gezonde variant van gehaktballetjes gecombineerd met een overheerlijk smeuïge puree van pompoen. Of waag je eens een een slasoep met kippengehaktballetjes, want het hoeft niet altijd runds- of varkensvlees te zijn waarmee je jouw balletjes moet rollen. Of wat dacht je van gehaktballetjes in mosterdsaus? Een heel lekker en makkelijk recept waarmee je zeker bij de kids gaat scoren! Zoals je ziet zijn er dus genoeg manieren om vandaag Nationale Gehaktbal Dag op een lekkere manier te vieren. Smakelijk!

Vier jij dit jaar ook Nationale Gehaktbal Dag?, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*