Alles wat je moet weten over Pannenkoekdag | Recepten.be Alles wat je moet weten over Pannenkoekdag | Recepten.be

 

Recept - Alles wat je moet weten over Pannenkoekdag

Alles wat je moet weten over Pannenkoekdag
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nationale Pannenkoekdag 

Wanneer er één dag is in het jaar wanneer je zeker pannenkoeken moet bakken is het vandaag wel want het is Pannenkoekdag! Dit jaar is de 13e editie van Pannenkoekdag en het belooft een succes te worden. Deze dag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart en het is de bedoeling dat kinderen pannenkoeken bakken voor de ouderen. Hiermee worden ouderen ook eens in de bloemetjes gezet.

Het begon allemaal in 2007 wanneer er 60 scholen deelnamen aan het initiatief. Ondertussen is Pannenkoekendag tot een groot festijn uitgegroeid en deden er vorig jaar zo’n 1.250 scholen mee. Maar jij kan ook gerust thuis zelf pannenkoeken bakken om deze dag feestelijk mee te vieren!

De traditionele pannenkoek

Als je graag de oma’s en opa’s of jezelf in de watten wilt leggen met overheerlijke pannenkoeken op deze verrukkelijke feestdag, weet je best hoe je het beslag maakt. Je hoeft hiervoor niet speciaal naar de winkel te gaan want waarschijnlijk zal je alle ingrediënten gewoon in huis hebben!

Om pannenkoeken te bakken voor 2 tot 3 personen heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 0,5 liter melk
  • 250 gram bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 snufje zout
  • 30 gram suiker (hoeft niet)
  • Boter of zonnebloemolie voor het bakken

Bereidingswijze:

Om je beslag te maken doe je de bloem samen met het zout (en de suiker) in een kom. Je voegt de eieren hieraan toe met ongeveer ⅓ van de melk. Dit geheel mix je goed samen en als alles goed gemixt is voeg je er weer ⅓ van de melk aan toe. Wanneer het beslag weer goed gemengd is, kan je de rest van de melk toevoegen. Het is belangrijk dat de dikte van je beslag tussen yoghurt en drinkyoghurt in zit. Daarom moet je zelf kijken als er genoeg melk in het beslag zit of niet.

Wanneer het beslag klaar is, mag je de pan op het vuur zetten en de boter of zonnebloemolie laten smelten. Wanneer de pan goed heet is kan je het beslag erin doen. En nu moet je enkel je pannenkoek aan twee kanten mooi laten bakken. Veel bakplezier!  

Pannenkoek 3 keer anders

Gooi het eens over een andere boeg en kies voor een origineel pannenkoek recept. Je hebt tegenwoordig heel veel variaties in pannenkoeken. Ga bijvoorbeeld eens voor een gezonde variant en maak havermoutpannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn ideaal als ontbijt om je dag vol energie te starten. Of wat dacht avocado pannenkoeken? Deze overheerlijke groene vrucht is ongelofelijk populair geworden in onze keuken. De recepten die je kan maken met avocado’s zijn oneindig, denk maar aan pizza met avocado en zalm, pasta met avocado-rucolapesto, avocadosoep met grijze garnalen en ga zo maar door. En voor de hartige liefhebbers kan je ook eens een hartige pannenkoek met krokante spekjes maken. Pannenkoeken hoeven niet altijd zoet te zijn en met deze hemelse pannenkoek heb jij alvast je lunch voorbereid!

Speak Your Mind

*