Alles wat je moet weten over de hapjespan | Recepten.be Alles wat je moet weten over de hapjespan | Recepten.be

 

Recept - Alles wat je moet weten over de hapjespan

Alles wat je moet weten over de hapjespan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende pannen, dat je er bijna niet meer aan uit kan welke pan voor wat dient. Denk maar aan braadpannen, stoofpannen, mosselpannen, poffertjespannen, snelkookpannen, sauspannen, … Wij lijsten de belangrijkste voor jou op.

Koekenpan: een koekenpan is de koning van pannen die het meest gebruikt wordt. Het is een lage pan met een lang handvat. De koekenpan is populair omdat je hier bijna alles in kan klaarmaken. Van pannenkoeken tot vlees, alles kan met deze klassieker!

Wokpan: zoals je al kan raden, is de wokpan bedoeld voor overheerlijke wokgerechten. De wok is dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het wokken. Maar je kan nog veel meer met de wokpan : voedsel stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.

Hapjespan: deze pan is onze absolute favoriet! De hapjespan is familie van de koekenpan, maar het heeft een hogere rand en lange steel. Ideaal dus om restjes of hapjes snel in op te warmen. En geef toe, iedereen heeft wel eens overschotjes waarvan weggooien zonde is.

Dankzij het deksel van de hapjespan kan je er ook gerechten in smoren, sudderen of lang warm houden. Deze pannen worden meestal voorzien van een anti-aanbaklaag, dus ook voor de echte keukenslonzen die alles laten aanbranden, is dit de perfecte pan!

hapjespan

Een ander voordeel is dat je meer eten kan klaarmaken in een hapjespan dan in een koekenpan. Je kan er perfect eenpansgerechten zoals paella, risotto of stamppot voor het hele gezin in klaarmaken. Lekker en bijna geen afwas!

En wij hebben nog meer goed nieuws voor jou. Habitas heeft tientallen hapjespannen in promotie gezet. Een hapjespan is iets duurder dan andere pannen. Maar het is zeker het investeren waard. Een hapjespan gaat immers levenslang mee en het is een echte meerwaarde aan je leven. Je tovert zo bijvoorbeeld op enkele minuten gebakken aardappeltjes of een uitstekende biefstuk op tafel. Bekijk dus snel welke hapjespan via Habitas-Online.nl jij in huis wil halen.

Als kers op de taart geven we je nog een superlekker en eenvoudig recept mee, gemaakt in een hapjespan:

Panlasagne met verse pastasaus

Wat heb je nodig?

  • 300 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g Italiaanse groentemix
  • 475 g verse tomaat-olijf pastasaus
  • 500 ml water
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 250 g cherrytomaten

Wat moet je doen?

Je bakt je rundergehakt in de hapjespan zonder boter of olijfolie. Ondertussen kan je je knoflook fijnsnijden. Voeg dat dan samen met de groentemix aan het rundergehakt toe en bak samen nog 5 min verder. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna de verse pastasaus en 500 ml water toe en schep door elkaar.

Snij dan elk lasagneblad in 4 vierkantjes en steek in de saus, maar roer niet om. Let erop dat ze goed in de saus liggen en elkaar niet raken. Laat alles samen zo’n 10 min koken op middelhoog vuur. Werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas en kerstomaatjes. Kook alles nog 3 min verder en klaar is kees. Opscheppen maar!

Heb jij ook al zin gekregen in dit lekkere gerecht? Schaf dan eerst een hapjespan aan van Habitas en tover je beste kookkunsten op tafel!

 

Alles wat je moet weten over de hapjespan, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*