Recept - De lekkerste recepten met koffie

De lekkerste recepten met koffie

Ben jij verslaafd aan koffie en kan je je dag echt niet beginnen zonder je dagelijkse portie? Probeer dan eens de overheerlijke koffie van Segafredo bij koffiecentrale.nl. Koffie kan je niet alleen drinken maar ook verwerken in talloze lekkere recepten. Wij gingen op zoek naar de leukste koffierecepten.

Koffie bananenbrood met chocolade

Bananenbrood wordt de laatste tijd steeds populairder, en we snappen waarom.

Het is superlekker en daarbovenop ook nog eens gezond aangezien er dankzij de bananen en de dadels geen suiker in moet.

Bananenbrood kan ook heel makkelijk ingevroren worden in plakjes, zo heb je al genoeg ontbijt voor de hele week!

Ingrediënten

  • 1 kopje espresso
  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 gram havermeel
  • 50 gram dadels
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden. Mix de dadels samen met 3 bananen in je keukenmachine tot het een glad mengsel wordt.bananenbrood

Klop daarna de eieren samen met het snufje zout op tot een luchtig mengsel. Voeg dan de twee mengsels bij elkaar en voeg erna de koffie en het amandelmeel aan toe.

Nadat je alles goed door elkaar mengt, voeg je de stukjes chocolade en bakpoeder toe. Leg bakpapier in je cakevorm en giet het mengsel erin. Snijd als afwerking een banaan in plakjes en leg ze op de bovenkant.

Bak het bananenbrood 40-45 minuten lang in de oven. Laat afkoelen en enjoy!

Ben je geen fan van bananenbrood, maar mogen ze je ’s nachts wel wakker maken voor een heerlijke panna cotta? Lees dan vooral verder en ontdek dit lekkere recept van koffie panna cotta met gekarameliseerde pecannoten.

Koffie panna cotta met gekarameliseerde pecannoten

Ingrediënten 

  • 200 ml koffie van Segafredo
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 eetlepels ahornsiroop
  • een blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 eetlepels vanille vloeistof
  • 1 theelepels kaneel
  • 50 gram pecannoten

Bereiding 

panna cottaVoor de koffie laag week je 2 blaadjes gelatine in een kom koud water. Zet ondertussen 200 ml sterke koffie of espresso, je kiest natuurlijk zelf hoe straf je ze maakt. Als de koffie klaar is roer je er 2 eetlepels ahornsiroop en de gelatineblaadjes doorheen tot het helemaal opgelost is.

Verdeel het koffiemengsel over 6 schaaltjes en laat ze een uur in de koelkast opstijven. Voor de panna cotta verwarm je de kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur. Voeg daarbij 2 eetlepels ahornsiroop, de vanille vloeistof en de kaneel en zorg dat het zachtjes begint te koken.

Week ondertussen de overige 4 gelatineblaadjes in koud water. Neem de kokosmelk van het vuur en laat het even afkoelen. Als het mengsel voldoende afgekoeld is, voeg je de gelatineblaadjes erbij. Na goed te roeren verdeel je je mengsel over de schaaltjes met de koffielaag en laat ze verder opstijven in de koelkast.

Als topping maken we gekarameliseerde pecannoten. Zet de oven weer op 175 graden en meng de noten met de overschot van de ahornsiroop. Leg de pecannoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Nadat ze daarna zijn afgekoeld, hak je ze in stukjes en versier je de panna cotta’s ermee. Smakelijk!

Zijn twee recepten niet genoeg en wil je nog meer koffierecepten maken? Kijk dan eens op onze website en kom te weten hoe je de beste Irish Coffee maakt!

 

 

 

Speak Your Mind

*