De leukste weetjes over bananen op Bananendag | Recepten.be De leukste weetjes over bananen op Bananendag | Recepten.be

 

Recept - De leukste weetjes over bananen op Bananendag

De leukste weetjes over bananen op Bananendag
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Het is Bananendag! Dat leek ons de perfecte gelegenheid om dit zoete fruit eens van dichtbij te bekijken. De banaan is niet enkel lekker en gezond, het heeft nog tal van andere voordelen die je zullen verbazen.

Maak je tanden witter met bananen

Iedereen wil graag witte tanden, maar de behandelingen zijn duur en daarbij niet erg goed voor je tanden. Gelukkig vonden wij een veel beter, goedkoper en gezonder middeltje voor wittere tanden: de bananenschil! Je zal ons nu waarschijnlijk gek verklaren, maar probeer het eerst zelf eens.

Het enige wat je nodig hebt is de bananenschil, je tandenborstel en tandpasta. Wrijf met de vezelige zachte binnenkant van de schil tegen je tanden. Laat dat goedje een tiental minuten intrekken in je tanden en probeer je lippen zo goed mogelijk weg te houden van je tanden. Werk het daarna nog eens goed in je tanden met een droge tandenborstel. Daarna poets je gewoon je tanden en klaar is kees!

Laat je blauwe plekken verdwijnen met bananen

Blauwe plekken, iedereen heeft er wel eens last van. Ze verschijnen soms zonder dat je weet vanwaar ze komen. Maar dankzij dit trucje verdwijnen die lelijke plekken als sneeuw voor de zon.

Wrijf de binnenkant van de schil gedurende 10 tot 30 minuten over je blauwe plek. Op die manier zal de kleur langzaamaan wegtrekken. Het is dus zeker het proberen waard!

Bananen zijn uitstekende vleesvervangers

banaan 2

Als je vegetarisch eet of gewoon wat minder vlees wil eten, probeer dan bananen als vleesvervanger! Ja je leest het goed, bananenschillen zijn een lekker alternatief voor pulled pork of bacon en het is helemaal niet moeilijk.

Pel de banaan en schraap alles wat aan de binnenkant van de schil zit weg. Snij de schil in kleine reepjes en voeg verschillende kruiden toe.

Denk aan paprikapoeder, ajuinpoeder, chilipoeder, komijn, lookpoeder en olijfolie. Roer alles goed door elkaar en bak de slierten in een pan waar je een beetje water aan toevoegt. Voeg daarna nog een eetlepel barbequesaus toe en werk af met zout.

Zo zie je maar dat bananenschillen echte wondermiddeltjes zijn. Probeer vandaag op bananendag tenminste één van deze handige tips & tricks uit!

 

De leukste weetjes over bananen op Bananendag, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*