Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram penne bij voorkeur volkoren
- 1 broccoli
- 300 gram prinsessenboontjes in hapklare stukjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- 80 gram gemalen mozzarella
- 600 gram kippenchipolata
- tijm gedroogd
- basilicum gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een ruime hoeveelheid gezouten water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Breng in een andere kookpot opnieuw een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
- Versnijd de broccoli in roosjes en gaar samen met de boontjes. Giet tijdig af en laat schrikken onder koud water zodat ze knapperig en groen blijven.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan of kookpot. Fruit de gesnipperde ui met het teentje knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met gedroogde basilicum, tijm, peper en zout. Laat even pruttelen.
- Voeg de gegaarde pasta en groentjes toe. Roer goed om en stort uit in een ovenschotel.
- Bestrooi met de mozzarella en laat tien minuten gratineren in een voorverwarmde oven (180°).
- Bak ondertussen de chipolata's een vijftal minuten langs elke kant in een scheutje olijfolie. Serveer bij de gegratineerde pasta. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind