Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 10minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 10minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 75 gram kristalsuiker
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 50 gram maizena
- 1 mespuntje zout
- 4 appelen stevig, krokant
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 eetlepels abrikozenconfituur Of gelei.
- 1 eetlepel citroensap
- 1 snuifje Kaneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met de suiker in een ruime kom. Gebruik desgewenst een elektrische klopper.
- Voeg vervolgens de bloem, het ei, het mespuntje zout en de Maïzena toe. Kneed kort maar krachtig tot een soepel en egaal mengsel.
- Rol het deeg in een bolletje en wikkel in wat plasticfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
- Ondertussen kan je de appelen schillen en van hun klokhuis ontdoen. Snijd de appelen in dunne partjes. Bestrooi met wat kaneel en meng voorzichtig. Je kan de kaneel - wegens de opvallende smaak - naar wens weglaten of vermeerderen.
- Neem een ronde taartvorm (zo'n 25 cm diameter) en vet in wat met boter. Rol het deeg uit en vul de bodem. Druk ook de randen goed aan en zorg voor een mooie korst. Overtollig deeg kan je wegwerpen of later voor iets anders gebruiken.
- Schik de appelpartjes in een overlappend patroon. Werk telkens in een cirkel tot alle stukjes appel op zijn. Bestrooi met zakje vanillesuiker en schuif in een voorverwarmde oven (180°). Laat zo'n 45 minuten bakken.
- Laat de taart afkoelen. Verwarm ondertussen de confituur (of gelei) met het citroensap in een steelpannetje. Bestrijk met de stroperige mengsel de appeltjes terwijl de taart nog lauw is. Dien koud op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind