VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (6 votes cast)
Landelijke appeltaart
Patisserie is vaak grote kunst in de keuken. Maar een lekker taartje mag ook simpel en eenvoudig zijn. Dit eenvoudig dessertje (of vieruurtje) met krokante appeltjes in de hoofdrol is zonder veel gedoe zo klaar, beloofd!
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met de suiker in een ruime kom. Gebruik desgewenst een elektrische klopper.
  2. Voeg vervolgens de bloem, het ei, het mespuntje zout en de Maïzena toe. Kneed kort maar krachtig tot een soepel en egaal mengsel.
  3. Rol het deeg in een bolletje en wikkel in wat plasticfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  4. Ondertussen kan je de appelen schillen en van hun klokhuis ontdoen. Snijd de appelen in dunne partjes. Bestrooi met wat kaneel en meng voorzichtig. Je kan de kaneel – wegens de opvallende smaak – naar wens weglaten of vermeerderen.
  5. Neem een ronde taartvorm (zo’n 25 cm diameter) en vet in wat met boter. Rol het deeg uit en vul de bodem. Druk ook de randen goed aan en zorg voor een mooie korst. Overtollig deeg kan je wegwerpen of later voor iets anders gebruiken.
  6. Schik de appelpartjes in een overlappend patroon. Werk telkens in een cirkel tot alle stukjes appel op zijn. Bestrooi met zakje vanillesuiker en schuif in een voorverwarmde oven (180°). Laat zo’n 45 minuten bakken.
  7. Laat de taart afkoelen. Verwarm ondertussen de confituur (of gelei) met het citroensap in een steelpannetje. Bestrijk met de stroperige mengsel de appeltjes terwijl de taart nog lauw is. Dien koud op. Smakelijk!